DRUŠTVO VERJAMEM VATE, SO.P.
Ljubljanska cesta 104,1230 Domžale
drustvo.verjamem.vate@gmail.com
gsm: 031 356 970
———————————————————————

….vas vabi:
– v ŠOLO SLIKANJA
– na TEČAJE QUIILINQ TEHNIKE

….aktivnosti vodita:
– SLIKAR JANEZ GORŠEK:
Slikarstvo sem študiral na Akademiji za lik. umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Svoja dela sem razstavljal na mnogih razstavah po Sloveniji, pa tudi v tujini. Že tretje leto delujem kot samostojni podjetnik, slikam, slike tržim ter vodim slikarske delavnice. Ukvarjam se tudi s poslikavo šatuljic, škatlic, obeskov ter drugih dekorativnih predmetov. Slikam predvsem v akrilni tehniki, pri samem slikanju pa rad eksperimentiram z različnimi mediji, aditivi itd. Svoje znanje, predvsem pa likovne izkušnje rad delim z mladimi, nadobudnimi slikarji, ki tako izražajo svojo kreativnost in jim slikanje pomeni sprostitev, odmik od vsakodnevnih obveznosti, prehitrega tempa življenja, pa tudi tistim, ki se pripravljajo na sprejemne izpite. Sodelujem tudi z Društvom Verjamem vate, kjer otroke in mlade s posebnimi potrebami spodbujamo h kreativnosti in jim omogočamo, da se izražajo kar se da ustvarjalno.

– USTVARJALKA MOJCA LJUBEŠEK:
Quilling (kviling) ali papirni filigran je tehnika oblikovanja papirja, pri kateri papirnate trakove zvijemo in oblikujemo v različne dekorativne oblike. S pomočjo posebne palčke za quilling papirni trak navijemo okrog palčke in tako naredimo osnovni svitek. Konec traku nato zalepimo. Če osnovni svitek nekoliko popustimo, ga lahko oblikujemo v različne ornamentalne oblike. Quilling se uporablja pri izdelavi poročnih vabil, voščilnic, pri scrapbooku, okrasitvi uporabnih predmetov… Umetniške predmete narejene s quiling tehniko lahko najdemo v umetnostnih galerijah v Evropi, Ameriki in po vsem svetu. Za sam proces izdelave quillig umetnine potrebujete natančnost, predanost in veliko dobre volje in temu primerni so tudi končni izdelki. Prečudoviti !

Tečaj poteka v ustvarjalnici društva Verjamem vate, Ljubljanska cesta 108, Domžale (opečnat blok pri Policiji, spredaj na ploščadi, vhod v lokal se nahaja zraven Inn bara).
Cena tečaja je 15 € in traja dve šolski uri. Material priskrbimo mi, pripomočki za ustvarjanje bodo na razpolago na delavnici. Preko sms-a vas obvestimo o terminih tečajev. Tečaj se plača v Naši trgovin’ci na Ljubljanski 104, Domžale (opečnati blok pri Policiji).

UVODNO SREČANJE:
– TOREK, 11.10.2016 OB 18.00
– V USTVARJALNICI DRUŠTVA VERJAMEM VATE, Ljubljanska cesta 108, Domžale (opečnat blok pri Policiji, spredaj na ploščadi, vhod v lokal se nahaja zraven Inn bara)
– v uvodnem srečanju vam bomo predstavili še bolj podrobno naš način delovanja ter naše poslanstvo in vas seznanili glede terminov aktivnosti.

V primeru, da se uvodnega srečanja ne morete udeležiti se lahko prijavite na aktivnosti preko pošte: drustvo.verjamem.vate@gmail.com ali preko sms-a: 031 356 970. Pošljite nam vaše podatke, letnico rojstva in na katere aktivnosti se prijavljate, mi pa vas seznanimo s termini.

DOBRODOŠLI!

ŠOLA SLIKANJA IN TEČAJ QUILLINQ TEHNIKE