Zavarovalnica Triglav

Iskrena zahvala našemu donatorju, zavarovalnici Triglav za donacijo, s pomočjo katere smo v drugi polovici leta 2023 organizirali srečanje z namenom druženja, krepitve medsebojnih odnosov in izmenjavo izkušenj ter dobre prakse v sklopu Društva Verjamem vate.

KD SENOŽEŠKI TAMBURAŠKI ORKESTER

Senožeški tamburaši so se prvič zbrali aprila 2010. Od takrat zavzeto vadijo in se veselijo skupnih vaj in nastopov. Svoje življenje bogatijo s pesmijo, spoznavajo nove ljudi in kraje. Igrajo ljudske pesmi, narodnozabavne, popevke, klasične, nekaj pa je tudi skladb, napisanih prav za tamburaške orkestre. Leta 2013 so izdali zgoščenko z naslovom Po lojtrci gor in dol.

Vsako leto pripravijo več tematskih koncertov, sodelujejo s folkloro, solisti in pevskimi zbori. Nastopili so v številnih krajih po Sloveniji, pot pa jih je vodila tudi v tujino. Svoje dobro delo so okronali z uspešnim nastopom na tekmovanju tamburašev v Ajdovščini, v Šmartnem pri Litiji in s srebrnim priznanjem na državnem tamburaškem tekmovanju v Lendavi. Orkester vodi Eva Dukarič, ki je končala Akademijo za glasbo v Ljubljani in je za orkester napisala tudi nekaj priredb.

Osnovna šola Janka Modra Dol pri Ljubljani

Osnovna šola Janka Modra Dol pri Ljubljani, nas je razveselila s pošiljko oblačil, ki so jih zbirali v šoli ter pripeljali direktno v Našo trgovin’co.

 

Vasco d.o.o. računalniški inženiring

Podjetje Vasco d.o.o. nam je omogočilo tridnevni oddih na morju. Šest uporabnikov dnevnega centra je preživelo tri čudovite dni v hotelu Bernardin. Neizmerno so uživali. Iskrena hvala za donacijo.

 

ORIFLAME kozmetika

Velika Hvala podjetju Oriflame kozmetika, ki so se na našo prošnjo, zelo hitro odzvali in speljali akcijo zbiranja oblačil v njihovem podjetju. Iskrena hvala za srčno podporo in zbrana oblačila, ki jih bomo prodali v Naši trgovin’ci.

 

Osnovna šola Vrhovci

Osnovna šola Vrhovci, pod mentorstvom Urške Jančar, redno zbira in donira oblačila za Našo trgovinc’o. Za vso predanost pri zbiranju oblačil, igrač, knjig se šoli in ga. Jančar iskreno zahvaljujemo.

 

Fakulteta za Dizajn Trzin

Pri oblikovanju naše nove blagovne znamke LUP, so nam prostovoljno in s svojo bogato ustvarjalnostjo, priskočili na pomoč študentje s Fakultete za Dizajn v Trzinu. Za znanje in ideje se zahvaljujemo mentoricama Almini Durakovič ter Mojci Perše, ki sta usmerjali ustvarjalnost študentke Estere Rezar ter Gala Gregorca. Znamka LUP predstavlja čar ponovne uporabe in recikliranja, ki sta jo Estera in Gal spletla v zanimivo, preprosto in edinstveno podobo, ki nas bo zaznamovala v prihodnosti z našimi mikavnimi jeans recikliranimi izdelki. Iskrena zahvala za izjemno delo Esteri Rezar, Galu Gregorcu ter ekipi Fakultete za Dizajn.

 

Elektro Jeretina, Vodoterm Radomlje d.o.o. in VETO Veletrgovina d.o.o.

Ko se združijo moči, se zgodijo čarobne reči. Sredi novembra 2018, smo v našem dnevnem centru dobili novo plinsko peč. Podarili so nam jo trije donatorji – Elektro Jeretina iz Domžal, Vodoterm Radomlje d.o.o. in VETO Veletrgovina d.o.o..

 


 

SKB banka, dobrodelno društvo Talents & Partige
Talents & Partage (T&P) SKB BANKA d.d. je donator kuhinje društvu Verjamem vate

Predstavniki dobrodelnega društva Talents & Partage, ki deluje v okviru bančne skupine SKB in mednarodne matične Skupine Société Générale, so v letu 2017 izročili našemu društvu Verjamem vate iz Domžal donacijo v vrednosti 1.390,00 EUR. Znesek smo porabili za nakup kuhinje za dnevni center za mlade z zmernimi razvojnimi motnjami. Donacijo je zbralo 65 zaposlenih v SKB, ki so člani omenjenega društva, del pa je prispevalo matično društvo Talents & Partage iz Société Générale Pariz.
Dobrodelno društvo Talents & Partage deluje v okviru bančne Skupine SKB in mednarodne matične Skupine Société Générale iz Francije. Glavni namen društva T&P je pomoč zapostavljenim otrokom, starejšim v stiski, osebam s posebnimi potrebami in brezposelni mladini. T&P financira svoje dobrodelne projekte iz zbranih članarin, ki jih prispevajo zaposleni v SKB, in z donacijo Skupine SG.


Mizarstvo Bahovec

Kuhinja v dnevnem centru Verjamem vate

Frizerska delavnica Čuparija


Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade/strong>

Program MEPI je edinstven mednarodni program osebnosocialnega razvoja, ki mlade med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Pri tem se spopadajo z izzivi in za dosežke prejmejo priznanja mednarodne veljave. V Programu je bilo do sedaj vključenih preko 9 milijonov mladih iz 140 držav.

Vsem, ki delamo z mladimi program MEPI ponuja dodano vrednost saj med drugim predstavlja odlično dopolnilo formalnemu izobraževanju, mednarodno kvalifikacijo; omogoča sistematično osebnostno spremljanje ter je odličen “okvir” za delo s tovrstno populacijo.

Program se z lahkoto integrira v katerokoli okolje, kjer so mladi. Obenem pa predstavlja edinstven povezovalni element v lokalni skupnosti.

Program MEPI je socialna franšiza; že vzpostavljena »formula«, ki garantira uspešen, dodelan in preverjen sistem izvajanja. Ekskluzivni nosilec licence za Slovenijo je Zavod MEPI v okviru katerega deluje Nacionalni urad, ki je koordinacijsko telo programa MEPI za Slovenijo.

V Sloveniji smo program MEPI v šolah pričeli širiti in vpeljevati s šolskim letom 2004/05. Do sedaj smo podelili MEPI licenco preko 90 institucijam formalnega izobraževanja in v njem je sodelovalo preko 6500 mladih.

Ravni sodelovanja z društvom

  1. Promocija in povezovanje društva s podjetji in drugimi organizacijami z namenom vzpostavitve sodelovanja in ozaveščanja o delovanju društva
  2. Sodelovanje društva v Programu MEPI – Mednarodno priznanje za mlade
    • Društvo je nosilec licence za t.i. MEPI točko in omogoča mladim, da lahko opravljajo aktivnosti, ki so skladne s konceptom in zahtevami programa MEPI, in sicer za področji prostovoljstva in veščin.
    • Aktivnosti, ki jih društvo ponuja mladim so lahko mednarodno akreditirane kot aktivnosti, ki mladostniku, vključenemu v Program MEPI, štejejo kot obvezni del njegovega programa, ki se zaključi s pridobitvijo Mednarodnega priznanja.

Slovensko mladinsko gledališče

Slovensko mladinsko gledališče nosi svojo zgodovino v imenu. In ga hkrati že presega.

Mladinsko. Ustanovljeno je bilo leta 1955 kot prvo poklicno gledališče za otroke in mladino v Sloveniji. Prvih petindvajset let je ustvarjalo zanje. A mladih gledalcev ni podcenjevalo. Že od vsega začetka se je lotevalo tudi težkih tem, kot so holokavst, odraščanje, ljubezen v času revolucije … Okoli leta 1980 pa je naredilo nov korak in svoj program, v katerem je povezalo (in povezuje) politično kritičnost in provokativnost z inovativnimi uprizoritvenimi postopki in svežimi poetikami, zavestno razširilo in pritegnilo občinstvo vseh starosti. Mladinsko ni zgolj mladinsko.

Slovensko. Mladinsko ima svoj dom v Ljubljani. Tu stoji hiša, v kateri snujemo, ustvarjamo, študiramo, igramo. Pa vendar gre za organizem v nenehnem gibanju, saj dobršen delež predstav odigramo na gostovanjih. Od nekdaj po Sloveniji in (tedaj še) Jugoslaviji, vsaj od osemdesetih dalje pa smo trdno vpeti v gledališko dogajanje po Evropi in od devetdesetih tudi v Latinski Ameriki ter na drugih celinah. V več kot štiridesetih državah po svetu je naredil nepozaben vtis naš vsestranski, izjemnih transformacij sposobni ansambel, katerega člani so kos glasbenim, gibalnim ali psihološkim izzivom, se ne podrejajo zvezdniškemu sistemu, temveč drug drugega podpirajo za uigrano celoto. Mladinsko ni samo slovensko.

Gledališče. Smo gledališče. Vendar od gledalcev pričakujemo več kot le »gledanje«, z njimi skušamo vzpostaviti dialog in jih dejavno vključevati. Ustvarjamo predstave. Vendar tega ne počnemo v vakuumu. Kritično opazujemo družbo, jo komentiramo in si jo prizadevamo sooblikovati. Mladinsko je bilo – in je – gledališki organizem, ki skuša z odra prodirati – in prodira – v javni prostor, tako da ta za nas postaja enakopravni prostor uprizoritve. Mladinsko ni le gledališče.

Društvo Duh časa

O nas:

Smo skupina prostovoljcev, računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda, kako cele gore še vedno uporabne računalniške opreme končajo na odpadu. V Društvu za trajnostni razvoj Duh časa smo sestavili ekipo, ki je zagnala dejavnost Računalniki za socialno ogrožene. Tako že od decembra 2011 zbiramo rabljeno računalniško opremo in jo usposobimo za nadaljnje delo. Brezhibne računalniške komplete potem podarjamo posameznikom in družinam, ki so v stiski, pa tudi šolarjem in neprofitnim organizacijam. Ko se pojavi priložnost, pomagamo z računalniki tudi v drugih državah (poplave v Bosni l. 2014, begunski center v Grčiji, podprli smo že nekaj odprav v Afriko …). Tako prispevamo k zmanjšanju količine odpadkov in s povsem pripravljenim orodjem za vsakdanje delo in prosti čas pomagamo tistim, ki si nakupa računalniške opreme ne morejo privoščiti. Vse kar delamo, je osnovano na t.i. gospodarstvu, osnovanem na virih, ki predstavlja temeljni cilj Društva Duh časa.