VESNA SIVEC POLJANŠEK – Ponosna ambasadorka Naše trgovin’ce

Zgodba o pozitivni energiji, ki se širi naprej

Velika brezdušna nakupovalna središča mi niso pri srcu. In iz leta v leto mi manj diši brezglavo nakupovanje oblačil in njihovo nepotrebno skladiščenje.

Prav zato me je poslanstvo Naše trgovin’ce, ki prodaja izvrstno ohranjena oblačila iz druge roke, ob tem pa kupcem nudi tudi domiselno lastno linijo oblačil Love recircle, toliko bolj navdušilo! Kaj navdušilo, očaralo! Sploh ko sem izvedela, da Naša trgovin’ca vsa sredstva, ki jih dobi od prodaje, nameni njihovemu društvu Verjamem vate, ki podpira mlade z razvojno motnjo in jim pomaga pri vključevanju v družbo.

Toliko dobrega na enem mestu! Uau! Podpiram zamisel celotnega projekta in še bolj podpiram trud njegovih idejnih »mam« – Vesne Vehovec in Alenke Žnidarič.

Obe sta me v trenutku, ko smo se spoznali, očarali s svojo preprostostjo, profesionalnostjo in predvsem s trdno prepričanostjo v vse, kar počneta.

Pa saj me sploh ni bilo treba prepričevati! Ko kadarkoli pridem v svet Naše trgovin’ce, v svet pridnih mravljic – mladih, ki delajo v njem, v Vesnin in Alenkin svet, se počutim, kot bi iz ponorelega sveta stopila v drug čas. V čas, kjer si znajo vzeti čas za vsako stranko, jo postreči ne le z nasveti, ampak predvsem s prijaznostjo in velikodušno mero pogovora, kadar si to želiš ali potrebuješ.

Naša trgovin’ca je s svojo zgodbo in sporočilom že zdavnaj postala tudi »moja trgovin’ca« – prostor, kjer vedno najdem zase nekaj lepega! Lepega za obleč in prijazno besedo!

Si človek dandanes torej lahko sploh želi še kaj več?! Jaz zagotovo ne! In zato svoje navdušenje nad Našo trgovin’co in njenim poslanstvom radostno širim naprej, med svoje domače, prijatelje in znance.

O dobrih stvareh je pač treba (dobro) govoriti. In Naša trgovin’ca je zagotovo nekaj dobrega! Nekaj najboljšega!

Pokukajte vanjo še vi, pa boste v hipu začutili njeno neizmerno energijo, ki se nežno plete med vsemi nami, ki verjamemo v njeno zgodbo in njeno neizmerno pozitivno poslanstvo.

Vesna Sivec Poljanšek,
novinarka, publicistka in knjižna recenzentka



VESNA HOSTNIK

Dragi Prijateljici Vesno in Alenko z vsem srcem podpiram pri njunem pionirskem srčnem delu ustvarjanja kakovostnejšega in vrednega življenja mladih srčnih mladostnikov.

Ravno prihajam »iz omare« drage gospe, ki svoja lepa oblačila, ki sva jih izločili, ker jih ne potrebuje več, z veseljem in ponosom deli in podari Naši Trgovin’ci.

V butiku La Vision je tudi zbirno mesto, kamor lahko prinesete vse dobro, kar ne potrebujete več in bo prišlo v prave roke in za dober namen v Našo Trgovin’co.

Več o nas si lahko preberete na www.globinalepote.si ali me pokličete na tel. 031 703 701, dobrodošlico vam pa izkažemo v Centru Breza v Domžalah, zraven DM-a.

Spreminjajmo svet skupaj <3

Toplo vabljeni tudi v našo družbo 🙂



KATARINA KESIČ DIMIC

Mag. Katarina Kesič Dimic, profesorica defektologije je svojo strokovno pot začela z gluhimi in naglušnimi malčki v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, nadaljevala pa jo je kot specialna pedagoginja na redni OŠ, kjer dela še danes. Otrokom s posebnimi potrebami nudi individualne obravnave, prav tako svetuje tudi njihovim staršem ter učiteljem, vzgojiteljem in ostalim strokovnim delavcem.

Je trenerka vedenjsko kognitivne metode za izboljšanje branja in se je tri leta izobraževala iz Transakcijske analize pri dr. Zoranu Milivojeviću.

Je avtorica mnogih člankov, spletne strani www.katarinakesicdimic.com in bloga z 2000 naročniki. Napisala je trinajstih knjig, od tega štiri strokovne (nekatere z recenzijami priznanih univerzitetnih profesorjev) in devet iz nabora otroške in mladinske književnosti. Njena štirinajsta knjiga to pomlad čaka, da bo uzrla luč sveta. V njenih knjigah se srečujemo s problematiko oseb s posebnimi potrebami, marginaliziranimi posamezniki in načini reševanja ter približevanje le-tem.

S svojim pisanjem, predavanji in plenarnimi prispevki na različnih uglednih konferencah ozavešča Slovenijo o otrocih in mladostnikih s posebnimi potrebami, ki potrebujejo dostojanstvo, posluh in spoštovanje, ki jim je prepogosto odvzeto.

Večkrat je bila že gostja v različnih intervjujih in oddajah o naštetih temah (Pop TV, SLO 1, Radio Slo 1, lokalne radijske postaje).

Katarina podpira Društvo Verjamem vate in Našo trgovin’co. Verjame, da je podiranje tabujev in vključenje oseb s posebnimi potrebami v vsakodnevni življenjski ritem odraz zrele družbene kulture in osveščenih državljanov.

Opaža, da je odnos do rabljenih oblačil in predmetov v Sloveniji zelo podoben odnosu do oseb s posebnimi potrebami. Veliko oseb navdaja s sramom, predsodki ali celo prezirom. Sama pogosto kupuje oblačila in druge second hand predmete v Naši trgovin’ci.

Prepričana je, da na tak način prispeva k zmanjševanju slabo plačanega in izkoriščevalskega dela v revnejših predelih sveta, k zmanjševanju intenzivne in pesticidno obremenjene pridelave bombaža, zaslužkarstvu visokih korporacij, pa tudi k zaščiti svojega telesa, saj je večkrat oprano oblačilo varnejše zaradi manjše vsebnosti strupov, ki se nahajajo v barvilih.

Second hand pogosto pomeni tudi vintage, saj v Naši trgovin’ci pogosto najde unikatna oblačila ali kvalitetna oblačila visokih blagovnih znamk po zelo sprejemljivi ceni.

Predvsem pa je počaščena, da prispeva svojo energijo skupnosti, ki na prijeten in koristen način razvija kvalitetno socializacijo, gradi samopodobo in dostojno vključuje mlade s posebnimi potrebami v širše okolje. S tako častitljivim pristopom pionirsko orjejo slovenske ledine in rušijo vztrajne predsodke. Tako pa soustvarjajo boljši svet za vse nas.

Vabi vas, da tako začnete razmišljati tudi vi!



KATARINA HABE

Katrinas so dolgoletna stalnica na slovenski glasbeni sceni. Predstavljajo sinonim kakovostnega vokalnega ustvarjanja. Dvakrat so zmagale na festivalu slovenska popevka s skladbama Letim in Zelen žafran. V zasedbi prepevajo Petra Grkman, Sanja Mlinar Marin in Katarina Habe. Izdale so pet zgoščenk. Koncertirajo z različnimi spremljevalnimi zasedbami, od spremljave pianista do simfoničnih orkestrov. Avtorsko sodelujejo s skladateljema Tomažem Habetom in Rokom Golobom. Verjamejo, da lahko z glasbo delamo svet lepši in z vibracijami zvoka pobožamo dušo.

So ambasadorke društva Verjamem vate, saj tudi same verjamejo, da raznolikost naši družbi prinaša lepoto in polnost. Prepričane so, da je za posameznike s posebnimi potrebami nujno vključevanje v družbo in z veseljem gledajo, kako društvo Verjamem vate premika meje na tem področju.



KLAVDIJA GOLIJA

Sem Klavdija Golija. Študiram na fakulteti za organizacijske vede v Kranju. Že štirinajst let sem aktivna plesalka v cheer dance plesih. Začela sem v vrtcu, nato v osnovni šoli, sedaj pa plešem pri ŠKD Leaders Unified dance team v Domžalah. Osvojile smo veliko odličij, smo večkratne državne prvakinje v plesih kot so: Cheer freestyle pom, Cheer hip hop in Cheer jazz. Tekmujemo tudi v tujini. Smo tudi uradne plesalke za Helios Domžale. Pomagam in treniram tudi mlajše članice.
V tem obdobju sem obiskovala manekensko šolo Vulcano models. V tem obdobju sem leta 2015 osvojila naziv OBRAZ SUPERNOVE v Kopru. Na izboru KRALJICA VRTNIC v Novi Gorici sem postala prva spremjevalka. Kot finalistka pa sem tudi sodelovala na Miss Earth Slovenije in Miss športa. Sedaj pa imam naziv MISS ALPE ADRIA SLOVENIJA.

Ko sem spoznala Alenko in Vesno, se je začelo prekrasno sodelovanje z društvom Verjamem Vate. Ob tem sem spoznala mlade s posebnimi potrebami in pridobila dragocene življenske izkušnje in drugačen pogled na njihovo vlogo v družbi. Z veseljem sodelujem kot model na modnih revijah za promocijo unikatnih oblačil. Hvaležna sem za vse posebne trenutke in vesela sodelovanja z mladimi.