V Društvu Verjamem vate imamo trenutno 7 mladih oseb s posebnimi potrebami, ki redno prihajajo v Dnevni center. Tam s pomočjo osebnih asistentov opravljajo različna opravila. S tem jim omogočamo, da se aktivno vključujejo v družbo in razvijajo svoje potenciale.

Če te zanima kdo so in kaj počnejo, si preberi njihove predstavitve spodaj.

Benjamin

Jaz sem Beni. Rad rišem. Učim se fotografirati. Dober sem v šivanju, pisanju in natančnih opravilih.
Rad zapojem pred ljudmi. V Društvu Verjamem vate se počutim zelo v redu. všeč mi je, ko telovadimo in plešemo. Zelo sem zadovoljen v tem dnevnem centru.

 

Klara

Klara

Moje ime je Klara. Stara sem 22 let. Prihajam iz okolice Domžal. Imam avtizem in pridružene motnje. Sedaj sem vključena v dnevni center društva Verjamem vate v Domžalah. V društvu obiskujem slikarsko, gibalno plesno in ustvarjalno delavnico. V Naši trgovin´ci pomagam ustvarjati nove stylinge, trikrat na teden pa pomagam v pisarni društva. Z uporabniki in zaposlenimi se super razumemo. Pišem tudi svojo avtobiografijo, ker si želim izdati knjigo. V dnevnem centru tudi barvamo mandale, se družimo, gremo na kakšen sprehod in kdaj spijemo tudi kakšno dobro kavico.

Lan

Ime mi je Lan in sem star 19 let. Imam Downov sindrom. Obiskoval sem OŠ Roje. Sedaj sem vključen v dnevni center Društva Verjamem vate v Domžalah. V sklopu društva imamo slikarske in ustvarjalne delavnice, učim se govoriti angleško, pa tudi plešemo, kuhamo in pomagamo v Naši trgovin´ci. Ob sredah prihajam v pisarno. Sodelujemo tudi z MGC Bistrica, kjer urejam knjižnico, pomagam pri postrežbi ter s tamkajšnjimi stanovalci igram družabne igre. Rad pridem v dnevni center, ker imam tukaj prijatelje. Ponosen sem, ker zmorem vse napraviti sam ali s pomočjo osebnega asistenta, ki me uči igrati na kitaro. V prostem času rad barvam mandale, katere si jih želim razstaviti. Moja velika strast pa je tudi plavanje pri organizaciji Vidim cilj.

Laura

Ime mi je Laura. Stara sem 23 let. Zelo rada prihajam v Našo trgovin’co. V trgovini zlagam oblačila, pomagam strankam pri nakupih in poslušam glasbo.  Všeč so mi slikarske in ustvarjalne delavnice. Zelo rada hodim tudi na angleščino in plesno-gibalne delavnice. Vsak ponedeljek me Darja odpelje v pisarno. Tam Nives pomagam pri pisanju dopisov. Veliko tudi bereva in se pogovarjava. Veselim se sprehodov in peke piškote s prijateljico Klaro. Tudi z ostalimi v društvo rada poklepetam.

Meta

Meta

 

Sem Meta, stara sem 25 let. Vsak dan pridem v dnevni center in v Našo trgovin’co. Rada sem v šivalnici. Želim biti šivilja. Z asistentko Stanko vsak dan šivava. Vesela sem, da znam šivati na šivalni stroj. Nekoč bom doma znala mamic in očiju skrajšati hlače. Znam zašiti gumbe. Vsak dan natančno in skrbno vadim. Za Miklavža bom dobila svoj šivalni stroj. S Stanko sva zašili torbice. Rada sem z Urbanom, Lanom, Tejo, Klaro, Benijem in Lauro. Prijatelji smo. Po kosilu radi plešemo in pojemo. Lepo se imamo. Všeč mi je, da grem vsak dan v Društvo Verjamem vate. Zanimivo je in ni mi dolgčas. Rada sem pogumna in samostojna.

Teja

Teja

Sem Teja. Septembra sem zaključila OŠ Roje. Vsak dan prihajam v Našo trgovin’co. Rada pospravljam obleke in pripravim lučko za slikanje. Z Alenko greva tudi v pisarno. Tam skuham kavo. Rada hodim na plesno-gibalne delavnice, kjer se učimo novega plesa. Vsak dan se veselim dobrih kosil. Zelo mi je všeč, da sem v Društvu Verjamem vate.

Urban

Moje ime je Urban. Star sem 25 let. Že nekaj let prihajam v Dnevni center in Našo trgovin’co. Imam dve asistentki. Z asistentko Eriko kuham kosila. Z asistentko Mileno hodim na Šumberk. Ob torkih pomagam pri strežbi v kavarni Vejica. Ob sredah čistim police v Knjižnici Domžale. Zelo rad se družim s prijatelji v Dnevnem centru. Uživamo ob dobri kavi.

Več o našem delu

To so bile kratke predstavitve o naših mladih uporabnik. Če te podrobneje zanima kaj počnejo v Dnevnem centru, klikni tukaj. Lahko pa si tudi pogledaš v katera delovna okolja so  prostovoljno vključeni.